Zdrowie w szklance – sok z kiszonych buraków i kapusty

Produkty fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan powtórnie wróciły na nasze stoły. Do kiszonych ogórków…

Gotowanie dla najmłodszych – warsztaty kulinarne dla dzieci

Dzieci lubią uczestniczyć w gotowaniu – ozdabiać ciastka bądź wybierać i podawać składniki. Chcesz wykorzystać fascynację…

Ciastka i pieczywo od Piekarni Pochopień

Wybierz tradycję z Piekarnią Pochopień Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została…

Kapusta kiszona – źródło wielu witamin i minerałów

Wyjątkowy smak białej kwaszonej kapusty jest ważną cząstką środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem wielu dań…

Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu

Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki ciepłej, smakowitej kawy, która w kilka chwil…

Zamienniki kapsułek A Modo Mio – mieszanki robusty i arabiki

Firm wytwarzających kawę są tysiące, jednakże Lavazza ciągle mieści się w czołówce tych cieszących się uznaniem.…

Czas polubić soki z kiszonych warzyw! Dowiedz się dlaczego warto.

Od stuleci w polskiej tradycyjnej kuchni wykorzystuje się kiszonki. Od kilku lat jednakże raz za razem…

Zapisz się na kurs gotowania i poznawaj tajniki kuchni

Własnoręczne przyrządzanie posiłków w domowym zaciszu ma sporo zalet. Główną z nich jest z całą pewnością…

Bulletproof coffee, czyli kawa z masłem. Czy warto ją pić?

Wymyślona w USA „kawa kuloodporna”, czyli bulletproof coffee, to jeden z wielu dietetycznych trendów, który pojawił…

Alternatywy dla kapsułek do Dolce Gusto

Ekspresy oparte na systemie Dolce Gusto na stałe wtopiły się już w pejzaż polskich kuchni. Urzekła…